Wedstrijduitslagen NK 2018

Afgelopen zaterdag (13’01’18) vonden de Nationaal Kampioenschappen plaats. Het eerste toernooi van 2018 is een feit. Martial Arts Rotterdam deed mee met drie deelnemers.

Resultaten;
Hajar – Nederlands Kampioene (Goud) Sen -57 kg
Hamza – Vice-Nederlands Kampioen (Zilver) Cadet -53 kg
Zakaria – Kwartfinale

Hamza mocht als eerste de mat betreden. Na één jaar er uit te hebben gelegen, betrad hij eindelijk de mat. Hamza begint zijn halve finale overtuigend. Met prachtige combinaties en verschillende technieken weet Hamza van een 0-5 achterstand naar 29-9 (pointgap) uit te lopen met de score en deze wedstrijd overtuigend te winnen.

Na een aantal partijen wachten mocht Hamza zijn finale vechten. Hamza weet zijn spel te vinden en te anticiperen op de tegenstander. Een prachtige wedstrijd gevochten, helaas net te kort voor de eerste plaats. Hamza wordt Vice-Nederlands Kampioen!!

Hajar vocht haar halve finale tegen een bekende. Hajar begon de wedstrijd goed. Zij heeft zich aan de afspraken gehouden die daarvoor gemaakt werden. Zij wist diverse technieken en mooie hoofdtreffers te maken op het juiste moment, waardoor de score opliep. Hajar maakte het spannend, maar wist deze wedstrijd overtuigend te winnen.

In de finale stond Hajar ook tegen een bekende tegenstandster. Hajar heeft afspraken gemaakt met meester Zuhaib en zich daaraan gehouden. Zij wist in de eerste ronde als eerste de stempel te zetten. Zij maakte in de tweede ronde nog meer punten. In de laatste ronde van de finale wist Hajar het weer veel te spannend te maken, maar…Hajar wint de partij en is daarmee in de categorie dames -57kg Nederlands Kampioen!

Zakaria was kort daarna aan de beurt en mocht zijn kwartfinale vechten. Zakaria begon zijn wedstrijd aftastend, maar kwam goed in zijn spel gedurende de wedstrijd. Zakaria maakte prachtige technieken. Hij gaf alles wat hij kon geven. Helaas was dat net te kort voor de winst. Al met al een hele mooie partij neergezet en veel leer uit kunnen trekken.

Dit was een goede dag voor Martial Arts Rotterdam. Met drie deelnemers het behaalde resultaat van 1x kwartfinale, 1x Vice-Nederlands Kampioen en 1x Nederlands Kampioen!

Geef een reactie