Open Windmills Taekwondotoernooi 2007!

Op zaterdag 26 mei 2007 hebben we met een select groepje deelgenomen aan het Internationale Taekwondotoernooi Open Windmills toernooi te Dordrecht. Het was een druk bezet toernooi met veel deelnemers uit Nederland, Engeland, Belgie en Frankrijk. Aan het toernooi hebben van onze kant deelgenomen: Mohamed Benziane, Imane Elbattioui, Faouzi Talouka, Muhammed Zuhaib en Zakaria Daouairi. Faouzi brak deze dag het ijs met de eerste partij voor de club. Faouzi was in zijn eerste partij superieur aan zijn tegenstander uit Rosmalen en won met een knock out. Zijn tegenstander was een voormalig Nederlands kampioen.

Zijn volgende partij leek in eerste instantie een moeilijke. Het was een ervaren Engelsman die binnen de Engelse nationale selectie zit, maar Faouzi wist in de eerste ronde 2 punten voorsprong te pakken. In een spannende tweede ronde ging het gelijk op, Faouzi domineerde de wedstrijd, maar met nog 4 seconden op de teller te gaan was er 1 punt verschil in het voordeel van de Engelse. Faouzi probeerde nog een laatste aanval, maar helaas, hij verloor deze wedstrijd met 1 punt verschil. De Engelsman was later de winnaar van de poule. Toch een zeer goede ervaring voor Faouzi die twee mooie partijen sparde.

Debutant Zakaria wist zich wel naar de finale te vechten door een wedstrijd te winnen door middel van een technische K.O.. In de finale weer een deelnemer die een kop groter was (getuige de foto hierboven), maar Zakaria was scherp en maakte zijn punten op het juiste moment. Resultaat: een waardige eerste plaats!

Debutant Muhammed Zuhaib maakte het zijn tegenstander zeer moeilijk in de finale. Hij verloor de partij op het nippertje met een tweede plaats als gevolg. Muhammed was niet helemaal in zijn element tijdens het toernooi, dit kwam mede doordat het zijn eerste toernooi was.

Ook Imane debuteerde, zij had een goede partij, maar de tegenstander was veel meer ervaren en deze heeft de partij ook gewonen. Zenuwen hebben bij Iman een rol gespeeld, normaal vecht ze veel beter: een derde plaats voor Imane.

Onze enige Senior die dag was Mohamed. Voor Mohamed Benziane was het de eerste partij met de Senioren, in de A-klasse -62 kg. Het was een grote en moeilijke poule, maar wij hadden er vertrouwen in. Zijn eerste wedstrijd was superspannend. In dit duel tegen een lid van Taekwondovereniging Moutarazak liet hij zien dat hij er klaar voor was, hij was scherp en aanvallend ingesteld en won zijn partij. Zijn tweede wedstrijd was tegen een tegenstander die hij al kende, Mohamed El Khaouakhi. Zijn tegenstander had meer ervaring en draaide veel langer mee in deze poule. Desalniettemin bood onze Mohammed voldoende weerstand, maar het mocht niet baten. Hij verloor uiteindelijk deze halve finale, met een waardige derde plaats tot resultaat!

Een goede afsluiter van het jaar waarin 4 van de 5 deelnemers in de prijzen vielen. Volgend seizoen gaan we ons er weer voor de volle 100% inzetten!

Geef een reactie