Verslag Martial Arts Rotterdam kamp 2010

Begin oktober was het tijd voor alweer het derde kamp voor Martial Arts Rotterdam. De reis ging ditmaal naar Bosschenhoofd, een zeer bosrijke en mooie omgeving. Het weekend werd gevuld met verschillende sport en spelactiviteiten en was zeker voor herhaling vatbaar. Benieuwd naar het kamp? Lees verder voor een uitgebreid verslag over het kamp geschreven door meester Mohamed, inclusief foto’s.

Verslag kamp door meester Mohamed

Het weekend van 2 en 3 oktober was het weekend van het derde Martial arts Rotterdam kamp!!

Zaterdag ochtend om kwart voor acht druppelden de eerste mensen voor de zaal aan de Corverstraat in Rotterdam. De kinderen waren zeer enthousiast en klaar voor weer een onvergetelijk kamp, althans de mensen die zich niet hadden verslapen natuurlijk Wink

Rond acht uur was iedereen compleet en klaar voor le grande depart!

Na ongeveer drie kwartier rijden kwamen we aan in Bosschenhoofd. De naam verraad het al een beetje, het was een hele bosrijke omgeving! Een perfecte locatie om er een geslaagde kamp van te maken.

Zie hier het landhuis en de omgeving..

Nadat alle spullen in het huis geïnstalleerd waren, was het direct tijd voor een aantal bosspellen onder leiding van meester Farid. De kinderen raakten al direct gewend aan de omgeving en begonnen zelfs in de bomen te klimmen (Redouan).

Na een aantal activiteiten begonnen de maagjes alweer te rammelen en was het dus mooi tijd om de kookkunsten van chefkok/ bureauambtenaar Nouredinne te proeven, die geïnspireerd is door de enige echte Margaretha en natuurlijke de altijd hard werkende Louisa en Ranmali.

Zie hier een voorproefje..

Na het eten en wat vrije tijd die de kinderen konden benutten door te gaan voetballen, hun act voor te bereiden (voor het avondprogramma), tafeltennissen en zelfs sjoelen (over integratie gesproken) was het tijd voor levend stratego! Na een bloedstollende strijd met twee aan elkaar gewaagde teams was het na ruim een uur pas gestreden en iedereen was doodmoe..

Na het avondeten en een beetje gerelaxt te hebben was het hoog tijd voor het avondprogramma! De groep werd verdeeld in vier ijzersterke groepen die de strijd met elkaar aangingen. De strijd bestond uit verschillende quizvragen, raadsels, sketches, spelletjes, de final act en natuurlijk de onmisbare taart snijd spel.

Zie hier Zuhaib die denkt dat hij een raadsel heeft opgelost en Mohammed Fares naast hem begrijpt het volkomen..

Het was een nek aan nek race, waarbij het constant gelijk op ging. Uiteindelijk kwam het aan op de final act, waarbij creativiteit en actualiteit de beslissende factoren werden.

Op deze foto: De winnaars, die de cup met de kleine oren in handen hebben..!!

Het was dus een hele leuke avond waarbij er heel veel gelachen werd, over de sfeer hadden we dus niets te klagen.

Begin taart snijd spel…

…Eind taart snijd spel (smaakte het?)

Na het avondprogramma was het nog steeds geen bedtijd.. het was tijd voor het nachtprogramma.. Om lekker op te warmen hebben we heerlijke marshmallows gegeten bij een kampvuur om vervolgens over te gaan naar een dropping.. De kinderen moesten in het donkere bos zonder met elkaar te praten de weg terug vinden naar het kamphuis..!

Marshmallows..!!

Na het nachtprogramma snakten de kinderen naar hun bed en doken er meteen in..

De volgende ochtend begon al meteen goed met wat ernergizers om iedereen weer klaar wakker te krijgen. Gevolgd door een lekker, maar pittige bosloop/taekwondotraining!

Energizers…

…Bosloop met meester Farid voorop

Na het middageten was het tijd voor een evaluatieronde. Het thema van het kamp was groei en ontwikkeling. We zijn er unaniem over uit dat iedereen zich fysiek, cognitief, sociaal en emotioneel heeft ontwikkeld en dat het een kamp is geweest om nooit meer te vergeten!!
Een geslaagd kamp en op naar het volgende kamp!

Geef een reactie